Întâlnire cu domnul Luca Niculescu, ambasadorul României în Republica Franceză

Pe 10 noiembrie 2020 a avut loc o videoconferință între reprezentanții misiunii diplomatice la Paris și o parte din echipa de voluntari a filialei LSRS Franța.
Mulțumim Ambasadei României în Franța și, în special, Excelenței Sale, domnului Luca Niculescu, ambasadorul României în Republica Franceză, doamnei Liliana Lăzărescu, doamnei Simona Junescu și doamnei Sena Latif pentru că au dat curs invitației noastre.

Pe urmele marilor Români care au făcut istorie la Paris, 2019

Pe urmele marilor Români care au făcut istorie la Paris : vizită în Cartierul Latin cu echipa LSRS Franța, alumni LSRS Franța şi prietenii francezi din asociația Croissy-sans-Frontières pe 18 mai 2019.

Fête de la Rentrée, 2019

LSRS Franța şi Ambasada României în Republica Franceză au avut plăcerea de a organiza împreună întâlnirea tradițională de început de an universitar, « Fête de la Rentrée » alături de studenții, doctoranzii, tineri absolvenții români din Franța şi prietenii din rețeaua LSRS.

 

Fête de la Carotte 2019 LSRS Franța – Croissy-sans-Frontières

În perioada 14-15 septembrie 2019, mai multe evenimente culturale au avut loc în oraşul Croissy-sur-Seine la Castelul Chanorier din regiunea pariziană pentru a sărbători Fête de la Carotte, o traditională sărbătoare locală ce datează din secolul XIX, dar și continuarea proiectului de cooperare dintre LSRS Franța (România) – Croissy-sans-Frontières (Franța) care a debutat în urmă cu șapte ani la iniţiativa LSRS Franța, Club EntRO şi Croissy sans Frontières..

1 Martie 2020 – Mărțișoare la Paris

Voluntarii din echipa LSRS Franţa sunt și în acest an vestitorii primăverii !
La Paris, filiala LSRS Franța s-a reunit pentru a sărbători frumoasă tradiție românească a Mărțișorului!

Venirea primăverii aduce pentru echipa LSRS Franța un nou început în activitatea noastră de promovare și susținere a comunității de studenți români din Franța.

Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Sorbona

LSRS Franţa invită studenţii români pe 1 Decembrie în Place de la Sorbonne din Cartierul Latin pentru a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri.

Concert omagial Dinu Lipatti la Croissy-sur-Seine

În cadrul continuării proiectul de cooperare descentralizată Vişeu de Sus (România) – Croissy sur Seine (Franţa), ce a luat fiinţă în toamna anului 2012, la iniţiativa campionului mondial la canotaj Vasile Tomoiagă și a Club EntRO (Clubul Antreprenorilor Români din Străinătate), LSRS Franţa, Asociaţia „Croissy sans Frontières” și Consiliul Local şi Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus, pe 24 martie, a avut loc în auditoriumul Espace Chanorier de la Castelul Chanorier din Croissy sur Seine o manifestare culturală inedită, printr-un concert de pian inspirat din muzica lui Dinu Lipatti.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Croissy sans Frontières, împreună cu partenerii LSRS Franța și Club EntRO și cu susținerea Ambasadei României la Paris, ICR Paris, Rotary Club Paris Concorde, Société Générale și Mairie de Croissy sur Seine, iar repertoriul pregătit de soliștii Sayuri Oka Nicoleau și Julien Resak a fost inspirat de lucrări de Bach, Chopin, Schubert, pe care marele pianist român le-a interpretat cu virtuozitate de-a lungul timpului.

Atelier de mărţişoare, 2018

Filiala LSRS Franța a sărbătorit sosirea primăverii la Paris printr-un atelier de creație dedicat Mărțișorului, organizat pe 3 martie împreună cu prietenii noștri de la Asociația Nepsis France, în incinta Catedralei Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Cartierul Latin. Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, a avut ca scop menținerea frumoasei tradiții românești, care vestește sosirea primăverii ca simbol al binelui și al bunăstării.

Mărţişorul este considerat şi un calendar simbolic, reprezentat de şnurul bicolor, care adună zilele, săptămânile şi lunile anului în două anotimpuri, iarnă şi vară. Fără a se cunoaşte cu exactitate de când datează, acest obicei s-a generalizat în zilele noastre la sate şi la oraşe, mărţişorul fiind dăruit fetelor şi femeilor care îl poartă agăţat în piept una sau mai multe zile.

Se spune că mărţişoarele sunt purtătoare de noroc şi de fericire, roşul semnificând iarna, iar albul – primăvara. De fapt, şnurul reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, lumină-întuneric. La acest şnur legat sub forma unei fundiţe, se adaugă alte simboluri ale norocului, cum ar fi trifoi cu patru foi, potcoavă, coşar sau inimă.

Conferinţa #DiasporaInvest la Paris, 2018

Cu sprijinul filialei Franța, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), împreună cu partenerii săi, Asociația Centrul pentru Dezvoltare SMART și Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea de Sud-Est au organizat pe 23 februarie, la Paris, un eveniment de informare pentru comunitatea românească, în cadrul campaniei de informare cu privire la criteriile de selecție a grupului țintă al proiectului Diaspora Invest* din cadrul programului Diaspora Start up.

Întâlnire cu studenții români din Orléans, 2018

Duminica trecută, pe 4 februarie, voluntarii din filiala Franța și-au dat întâlnire cu studenții români din Orléans, în cadrul unei vizite informale, urmată de un tur de oraș. Am pus bazele unor noi prietenii, am inițiat discuții despre cum vom constitui o nouă structură asociativă în următoarea perioadă și am descoperit un oraș frumos și un centru universitar ce găzduiește în fiecare an aproximativ 15000 de studenți, dintre care 20% studenți străini.

Atelier de creație de Crăciun, 2017

Atelier de creație de Crăciun pentru tineri, organizat pe 16 decembrie în parteneriat cu Asociaţia Nepsis France și cu sprijinul ICR Paris.

LSRS Franţa reprezintă România la Salonul Mondial de Turism, 2017

România participă zilele acestea la Salonul Mondial de Turism de la Paris (16-19 martie 2017), eveniment găzduit într-unul dintre pavilioanele Parcului Expoziţional de la Paris.

Standul României este unul dintre punctele de atracție ale salonului, folclorul românesc atrăgând mii de vizitatori. Tradiţiile, portul popular, meşteşugurile şi muzica tradiţională fac parte din zestrea de valori a poporului român și sunt, în același timp, unul dintre cei mai importanți vectori în atragerea turiștilor din întreaga lume.

Hore şi cântece moroşeneşti răsună zilele acestea în capitala Franţei, la Salonul Mondial de Turism, unde România are privilegiul de a se înscrie în categoria destinations tendances, după ce numărul turiştilor francezi care au vizitat ţara noastră a crescut cu peste 50% în ultimul an.

Partenerii noştri de la Ansamblul folcloric “Maramureşul” al Centrului Cultural Vişeu de Sus şi Grupul Iza continuă în acest an campania de promovare turistică a regiunii Maramureş prin participarea la unul dintre cele mai importante târgul internaţionale de turism, la care sunt aşteptaţi peste 130.000 de vizitatori după estimările organizatorilor.

Voluntarii din filiala noastră au animat standul României pe parcursul celor patru zile, atrăgând numeroşi vizitatori şi turişti francezi şi străini pentru a le prezenta frumuseţile ţării noastre.

Gala LSRS 

Gala LSRS premiază, pe baza unei competiții deschise, studenţii şi absolvenţii din diaspora românească, având ca scop recunoașterea performanțelor lor academice și extracurriculare. Acesta este singurul eveniment național destinat promovării meritelor și valorilor studenților români de pretutindeni. LSRS crede într-o nouă viziune și recunoaște oamenii care inspiră o nouă generație!

Meniu