LSRS Franța are plăcerea de a anunța încheierea unui parteneriat cu Tarom S.A., Compania Națională de Transporturi Aeriene.

Ca urmare a acestei colaborări, studenții români din Franța, membri LSRS, pot beneficia de zboruri tur/retur la preț special pe rutele Paris-București-Paris și Nisa-București-Nisa (exceptând zborurile operate de AirFrance).

De asemenea, din acest an universitar studenții români din Franța beneficiază de un tarif redus și pentru alte destinații din țară, precum Baia Mare, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timișoara. Pentru mai multe detalii despre tarifele reduse și despre procedura de achiziționare, accesați link-ul următor:

https://www.facebook.com/lsrs.franta/posts/3314593688620697 

În baza acestui parteneriat, Rezidenta privată Buttes Chaumont din Paris pune la dispoziția studenților și absolvenților din rețeaua LSRS, cazare în studiouri de 17 m² pentru tot anul universitar. Principalele avantaje sunt:

  • condiții de acces lejere, în baza parteneriatului cu LSRS care garantează pentru membrii săi;
  • se va percepe o taxa nerambursabilă de dosar de 498 euro pe lângă plata primei luni de chirie;
  • tarif chirie : 498 de euro pe lună și posibilitate CAF (ajutor pentru chirie din partea statului francez).

LSRS Franţa şi Ambasada României la Paris  întreţin o strânsă colaborare încă de la înfiinţarea filialei, și anume din 2012.

De opt ani, LSRS Franţa, alături de Ambasada României la Paris, organizează la începutul lunii septembrie o întâlnire festivă care să marcheze într-un mod deosebit începerea anului universitar. Astfel, « Fête de la Rentrée » are loc în incinta Ambasadei şi îsi propune să aducă împreună studenţii, doctoranzii, tinerii absolvenți români din Franța, precum şi partenerii şi prietenii reţelei LSRS.

LSRS și Ministerul Afacerilor Externe au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a promova imaginea României peste hotare, precum și pentru a susține interesele comunității studenților români care au decis să studieze în străinătate. 

Studenții români au oportunitatea de a putea realiza stagii de practică și de formare în cadrul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României. Pentru mai multe detalii despre acest parteneriat, puteți accesa link-ul următor:

https://lsrs.ro/protocolul-de-colaborare-intre-ministerul-afacerilor-externe-si-liga-studentilor-romani-din-strainatate/  

Parteneriat încheiat cu cele două magazine româneşti din regiunea pariziană, bazat pe promovare reciprocă pe canalele media proprii şi în comunitate, precum şi prin sponsorizarea cu produse tradiţionale româneşti a mai multor evenimente pe care LSRS Franţa le-a organizat în perioada 2013-2015. În prezent, parteneriatul cu ambele magazine a fost suspendat.

Parteneriatul cu „Nepsis” – asociaţia de tineri a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale constă în co-organizarea unor diferite ateliere de creaţie cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Paşti sau cu ocazia sosirii primăverii.

LSRS Franța este membru fondator al Clubului EntRO – Clubul Antreprenorilor Români din Franța, coordonat de Vasile Tomoiagă, iniţiatorul proiectului de cooperare descentralizată şi înfrăţire între Vişeu de Sus (România) şi Croissy sur Seine (Franţa), în parteneriat cu Asociaţia Croissy-sans-Frontières.

LSRS Franţa şi Institutul Cultural Român la Paris colaborează pentru numeroase activităţi, în special ateliere de creaţie care au ca scop promovarea culturii române în Franţa. 

LSRS Franţa a dezvoltat cu succes un parteneriat cu Asociaţia Croissy-sans-Frontières, alături de care s-a implicat constant în vederea susţinerii unui proiect de cooperare descentralizată şi înfrăţire între localitățile Vişeu de Sus (România) şi Croissy sur Seine (Franţa).

LSRS Franţa a încheiat un parteneriat cu FRF cu ocazia Campionatului European de fotbal din 2016, care a avut loc în Franţa. FRF și LSRS Franța au pregătit mai multe activități pentru suporterii echipei naţionale : organizarea şi animarea unui Fan Zone la Champs-de-Mars, întâlnire cu Smiley, Pavel Bartoș și foștii internaționali Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu. FRF și LSRS Franța au inițiat un parteneriat de colaborare pentru a amenaja expoziția „Casa Fotbalului românesc”, găzduită în Palatul Behague, Ambasada României la Paris, cu ocazia meciului de deschidere Franţa – România din Campionatul EURO2016. Expoziția a fost inaugurată în prezența Premierul Dacian Cioloș, a Excelenței Sale, Ambasadorul României în Franța, Domnul Luca Niculescu şi a delegației din FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu.

Meniu