#TBT – BRIDGES#1 – Rencontre avec Neli Sochirca

  1. Acasă
  2. BRIDGES
  3. #TBT – BRIDGES#1 – Rencontre avec Neli Sochirca

#TBT – BRIDGES#1 – Rencontre avec Neli Sochirca

Săptămâna trecută am avut ocazia de a sta de vorba cu Maître Neli Sochirca, Présidente de l’Association des Avocats et Juristes Roumanophones (AAJR).

A ajuns în Franța în 2005 în calitate de studentă al facultății de Drept de la Nice timp de patru ani după care a venit la Paris pentru a continua studiile de master. Neștiind încă dacă dorește să fie avocat, a integrat două programe de master pe care le-a făcut în paralel (Université Panthéon-Assas Paris II și Paris Sud).
Pentru Maître Sochirca, studiile reprezintă o bază de cunoștințe, o bază peste care nu puteți să treceți, care este necesară și vă pregătește pentru ceea ce va așteaptă în viitor. Ca mulți dintre noi, nu i-a fost frică nici de joburile part-time, dar nici de stagiile destul de solicitante. În căutarea primului post de avocat colaborator, unde concurența este foarte mare, a trimis peste 200 de CV-uri reușind, într-un final, să fie angajată într-un cabinet de avocatură unde a profesat aproape 3 ani. Ulterior, a decis să se înscrie și la Ecole de la Défense Pénale.

Din acest parcurs putem reține că prin determinare, perseverența și muncă putem ajunge unde ne dorim!

Ce ne poate învăța, însă, Neli Sochirca despre experiența profesională?

”După ani de experiența de muncă mereu este ceva de descoperit: cu cât mai știi mai multe cu atât mai mult îți dai seama că nu știi destul!”

Ce trebuie să reținem din acest interviu?

“Dificultăți sunt mereu în viață și nu trebuie să plecați capul jos în fața lor dar să fiți încrezuți pentru că nu există nicio dificultate pe care nu sunteți capabili să le întreceți!

Cum se întrec dificultățile? Prin muncă și un pic de încredere! Nu e întotdeauna ușor dar faptul că e greu nu înseamnă că nu să nu o să reușiți!”

Îi mulțumim lui Neli Sochirca pentru că a acceptat invitația noastră, precum și pentru sfaturile utile date actualilor studenți.

Dacă doriți să (re)vizualizați interviul, vă invităm pe pagina noastră de Facebook  LSRS Franța.

Articolul anterior
Cunoaște studenții din LSRS Franța – Modă și politică
Articolul următor
Clubul Lions și LSRS Franța organizează concursul „Je pars du bon pied”

Articole similare

Niciun rezultat găsit.

Meniu